Maxime Anciaux - All rights reserved

Viertal opgepakt voor rusthuisdiefstallen in heel het land

Zaterdag werd een 4-koppige Nederlandse bende opgepakt die in verschillende Belgische rusthuizen diefstallen heeft gepleegd. Het viertal wordt in verband gebracht met tien feiten. Dat meldt het parket maandag.

Het zijn de politiezones Minos en Geel van de provincie Antwerpen die de Nederlandse bende hebben kunnen klissen. Het viertal is mogelijk betrokken bij verschillende diefstallen in rusthuizen over het hele land, van juni 2016 tot nu.

"Ze zouden altijd dezelfde werkwijze gehanteerd hebben: een vrouw betrad de kamer van de bewoner en nam de bewoner mee voor verzorging naar de badkamer of slaapkamer. Ondertussen konden de mededaders de leefruimte doorzoeken en de waardevolle voorwerpen ontvreemden. De buit bedroeg vooral juwelen en geld", klinkt het.

De verdachten, afkomstig uit Nederland, werden zondag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Antwerpen.

Meest gelezen