VLM vliegt opnieuw van Antwerpen naar Londen

Luchtvaartmaatschappij VLM vliegt opnieuw vanuit Deurne bij Antwerpen naar Londen City Airport. De bedoeling is om zes dagen per week in totaal negentien vluchten naar het zakelijk centrum van de Britse hoofdstad aan te bieden. De maatschappij richt zich vooral op zakenreizigers.

De Vlaamse Luchtvaartmaatschappij (VLM) ging vorig jaar failliet. Met een Sloveense licentie is de maatschappij opnieuw actief. VLM is nu eigendom van een Nederlands-Chinese holding. Van 1993 tot 2008 vloog de maatschappij ook al van Deurne naar City Airport, vlakbij het zakelijk hart van Londen. Daarna nam Cityjet de route over, tot en met vorige week. VLM vliegt met zes Fokker 50´s naar Londen.

Volgens topman Harm Prins van VLM is de maatschappij "vastberadener en veerkrachtiger dan ooit tevoren". Algemeen directeur Marcel Buelens van de Antwerpse luchthaven zegt dat VLM opnieuw twee van de meest belangrijke economische centra van Europa verbindt. "In het verleden werd al meermaals bewezen dat deze route het snelste reisalternatief is voor zowel zakenreizigers als vrijetijdspassagiers", aldus Buelens.

Meest gelezen