Belga

Netflix stopt met "House of cards", opvallend nieuws na  schandaal rond Kevin Spacey

Na het zesde seizoen valt het doek over de Netflix-serie "House of cards". Het tijdstip van de bekendmaking is opvallend: hoofdrolspeler en producer Kevin Spacey werd nog geen 24 uur geleden beschuldigd van seksuele intimidatie. De beslissing om geen nieuw seizoen meer te maken, zou echter al maanden geleden gevallen zijn, zo verneemt VRT NWS bij Netflix. Netflix laat via Reuters wel weten "erg verontrust" te zijn door de beschuldigingen aan het adres van Spacey.

Acteur Anthony Rapp vertelde in een uitgebreid interview aan Buzzfeed dat hij als 14-jarige op een feestje was in het appartement van Kevin Spacey, toen 26. Rapp was de enige jongere, verveelde zich al snel en ging in de slaapkamer tv kijken. Plots stond Spacey in de deuropening. "Toen hij de kamer binnenkwam, was mijn indruk dat hij dronken was", herinnert Rapp zich. "Hij nam me vast zoals een bruidegom zijn bruid over de drempel draagt. Ik verweer me niet meteen omdat ik niet besef wat er gaande is en dan ligt hij plots bovenop mij. (...) Ik was er mij van bewust dat hij seksuele toenadering tot mij zocht." Spacey verstevigde zijn greep, herinnert Rapp zich, maar uiteindelijk kon hij toch ontsnappen en het appartement van Spacey ongehinderd verlaten.

Spacey liet vervolgens via Twitter weten dat hij zich niets meer kon herinneren van die ontmoeting, maar dat hij wel "zijn diepste verontschuldigingen" wou aanbieden.  Hij liet daarbij ook weten dat hij voortaan openlijk als homoseksueel door het leven gaat. Dat laatste leidde tot heel wat kritiek op sociale media. Velen meenden namelijk dat hij met zijn coming-out de aandacht van de kern van de zaak probeerde af te leiden en de holebigemeenschap daardoor in een slecht daglicht stelde. 

Netflix laat nu, minder dan 24 uur na de beschuldigingen van seksuele intimidatie, weten dat er geen nieuw seizoen komt van "House of cards", waar Kevin Spacey zowel hoofdrolspeler als producer bij is. Die beslissing zou al maanden geleden genomen zijn, maar de timing van de bekendmaking is wel opvallend.

Meest gelezen