© Rob Huibers 2011. All rights reserved.

Bestuurder meldde zich bij politie kort na vluchtmisdrijf in Herzele

De bestuurder van de auto die betrokken was bij een ongeval met vluchtmisdrijf in Herzele, heeft kort na de aanrijding zelf de politie gebeld. De 19-jarige jongen mocht beschikken na verhoor. Volgens een verkeersdeskundige was de aanrijding onvermijdbaar voor de bestuurder.

Het ongeval gebeurde gisteravond, rond 20 uur in de Stationsstraat in Herzele. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, maar het slachtoffer vloog volgens een getuige over de motorkap van de wagen en kwam op zijn hoofd terecht.

De 61-jarige man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. zijn toestand is nog niet gewijzigd. De bestuurder van de wagen stopte niet na de aanrijding en werd opgespoord, maar hij belde kort na het ongeval zelf naar de politie. De 19-jarige jongen woonde in de omgeving. Hij werd meegenomen voor verhoor maar mocht daarna beschikken.

"Er werd een verkeersdeskundige aangesteld en uit zijn eerste bevindingen bleek dat de aanrijding onvermijdbaar was (voor de autobestuurder, red.). Er was geen sprake van overdreven snelheid of van rijden onder invloed van alcohol of drugs", zegt de Oudenaardse parketwoordvoerster Julie Van Hoorebeke. "De jongeman was weggereden maar hij heeft kort nadien zelf de politie gecontacteerd. Het rijbewijs van de betrokkene werd voor een periode van 15 dagen ingetrokken."

Meest gelezen