Charles Michel: "Puigdemont heeft dezelfde rechten en plichten als elke Europese burger, niet meer en niet minder"

"Dezelfde rechten en plichten als elke Europese burger voor de heer Puigdemont, niet meer en niet minder." Zo reageert premier Charles Michel voor het eerst op de aanwezigheid van de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont in ons land.

Premier Michel beklemtoont in zijn reactie sterk dat Puigdemont niet is uitgenodigd door de Belgische regering en dat de regering "geen enkele stap heeft ondernomen om de heer Puigdemont aan te moedigen om naar België te komen".

De eerste minister wijst erop dat de afgezette Catalaanse leider in België kan zijn dankzij het vrije verkeer binnen de Schengenzone en dat hij hier zal worden behandeld zoals elke andere Europese burger.  "Niet meer en niet minder", klinkt het. Michel voegt er ook aan toe dat de regering zal toezien op het respect voor de rechtsstaat.

De Belgische regeringsleider herhaalt ten slotte dat ons land steeds heeft opgeroepen tot een politieke dialoog in Spanje en dat onze regering regelmatige diplomatieke contacnten zal onderhouden met Spanje.

Meest gelezen