Directeur van Olmense Zoo zet stap opzij, kinderen willen doorstart maken

De Olmense Zoo, die begin deze maand de deuren moest sluiten, wil een doorstart maken met een nieuwe directie. Karel Verheyen, die 22 jaar geleden het dierenpark overnam, zet een stap opzij, en geeft de fakkel door aan zijn twee kinderen in de hoop dat de dierentuin weer open kan gaan.

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) trok drie weken geleden de erkenning van de Olmense Zoo in, omdat er te veel inbreuken op het dierenwelzijn werden vastgesteld. Na 41 jaar moest de dierentuin in Balen onmiddellijk de deuren sluiten.

De Olmense Zoo laat nu weten dat er gewerkt wordt aan een doorstart. De nieuwe directie spreekt het voornemen uit om de lat hoger te leggen en de Olmense Zoo “stap voor stap om te vormen tot een modeldierentuin”. Op die manier hoopt de nieuwe directie het dierenpark te kunnen redden. De directie heeft gisteren alvast een aanvraag ingediend om een nieuwe vergunning te krijgen om de dierentuin uit te baten.

Meest gelezen