Guga Baul en Chris Van Espen maken hun opwachting in "Sois belge et tais-toi"

Op 14 december spelen Guga Baul en Chris Van Espen een gastrol in een opvoering van "Sois belge et tais-toi" in Brussel. De Franstalige satirische sketchshow over de Belgische politiek bestaat 20 jaar.

Et maintenant, en français, toch voor Guga Baul en Chris Van Espen. De beide Vlaamse acteurs wagen zich op 14 december aan een eenmalige gastrol in een show van "Sois belge et tais-toi" in het Théâtre Saint-Michel in Brussel, zo meldt de organisatie.

"Sois belge et tais-toi" bestaat 20 jaar en is al jaren het Franstalige antwoord op de zaalshows van Geert Hoste, maar dan met een hele cast en flink wat zang en dans. Centraal staat telkens de Belgische politiek en de "fratsen" die politici aan beide zijden van de taalgrens uithalen.

Het spektakel gaat vanaf december op tournee in Franstalig België, maar strijkt in maart ook in Gent en Antwerpen neer voor een eenmalige voorstelling, respectievelijk in Capitole Gent en in Stadsschouwburg Antwerpen.

Verschillende Vlaamse acteurs zullen bij die gelegenheid op het podium te zien zijn, goed voor een show die voor zowat een kwart in het Nederlands verloopt.

Meest gelezen