"Reclamecampagne beeldt vrouwen af als koopwaar om zo opleggers te verhuren"

Joris Vandenbroucke, fractieleider voor SP.A in het Vlaams parlement, ergert zich aan de reclamecampagne van een bedrijf dat opleggers verhuurt. Op Twitter noemt hij de campagne seksistisch en degoutant.

Het radioprogramma "De wereld vandaag" belde met Vandenbroucke. Hij zag de foto van twee schaars gekleede vrouwen, toen hij zelf in een auto achter de vrachtwagen zat. "Dat bedrijf beeldt vrouwen af als koopwaar. Het doet denken aan prostitutie. En dat om opleggers te verhuren. Dit moeten we niet tolereren."

Ik vind het verwerpelijk en smakeloos hoe vrouwen hier worden afgebeeld.

Joris Vandenbroucke

Vandenbroucke ging kijken op de website van de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP). Hij zag dat het verhuurbedrijf voor de campagne al eens eerder op de vingers was getikt, net omdat vrouwen tot objecten worden herleid.

Het bedrijf in kwestie, DV Rental uit in Marke, wil niet reageren in het programma maar noemt de campagne wel zeer succesvol. "We zien het probleem niet. Alle reacties zijn positief." Dat er enige controverse ontstaat, begrijpen ze wel in Marke.

Mogelijk komt onder de woorden "Want to rent me" wel nog de naam van het bedrijf, om duidelijk te maken dat het hier wel degelijk gaat om de verhuur van opleggers en niet van vrouwen.

Meest gelezen