Hert viert Halloween iets te enthousiast

Een hert in Ohio, VS, wilde de Halloweensfeer wel iets te veel opsnuiven afgelopen weekend. Een plastieken "jack-o’-lantern"-pompoenhoofd -het enge gezicht in een uitgeholde pompoen, zo eigen voor het vieren van Halloween- was immers op de kop van het dier komen vast te zitten. Een voorbijganger in het bos had het opgemerkt en vroeg daarom aan een aantal buurtbewoners om het dier van het masker af te helpen. Gisteren slaagden ze erin, al was ging het niet zo makkelijk als gehoopt.

"Het dier moet zeker 3 dagen met de pompoen hebben rondgelopen", aldus Aaron Meyerrenke op diverse Amerikaanse nieuwswebsites, "Met een achttal mensen zijn we er dan op uitgetrokken met stokken, een vangnet en ander materiaal om het dier te kunnen vangen."

"Twee en een half uur hebben we achter het dier aangezeten. Steeds liep het dieper het bos in. Maar dan botste het tegen een hek, waardoor we het dier konden omsingelen. Het dier moet zo uitgeput zijn geweest dat het zich daarna makkelijk van het masker liet ontdoen."

"Niet alleen het dier was moe, ook wij hebben afgezien van de tocht. Gelukkig hebben we het dier nadien zien drinken aan een kleine waterbron in het bos", aldus Meyerrenke nog die het hele voorval als "The Great Pumpkin Chase 2017" omschreef.

Meest gelezen