Hoofdontwerper Bailey weg bij Burberry

Topontwerper en creatief directeur Christopher Bailey zwaait volgend jaar af bij het Britse modehuis Burberry. Eind maart legt hij zijn bestuursfunctie neer, waarna hij nog tot het einde van 2018 beschikbaar is voor advies aan topman Marco Gobetti en zijn managementteam.

Bailey begon in 2001 bij Burberry, dat destijds als producent van vrijetijdskleding vooral teerde op vergane glorie. Hij wordt voor een belangrijk deel verantwoordelijk gehouden voor de ommekeer bij het bedrijf, dat tegenwoordig in de modewereld hoge ogen gooit met prijzige kleding en tasjes met het bekende ruitpatroon.

Sinds 2009 maakt Baily deel uit van de raad van bestuur van Burberry. Toen zijn baas Angela Ahrendts in 2014 naar Apple vertrok, nam hij het stokje van haar over. Bailey wist aandeelhouders evenwel nooit te overtuigen van zijn geschiktheid voor de rol van topman en werd eerder dit jaar afgelost door Gobetti.

Meest gelezen