Indiase ooms veroordeeld voor verkrachten en zwanger maken van 10-jarig nichtje

In India zijn twee mannen veroordeeld voor het verkrachten en zwanger maken van hun 10-jarig nichtje. Het meisje beviel in augustus van een dochter, nadat een rechter haar had verboden een abortus te laten uitvoeren.

De ouders van het meisje ontdekten in juli dat hun dochter zwanger was, nadat het meisje had geklaagd over buikpijn en naar het ziekenhuis was gebracht. Na die ontdekking vertelde het meisje dat ze de voorbije maanden verschillende keren was verkracht door een oom. Hij werd opgepakt en bekende de feiten.

Toen ze 30 weken zwanger was deed het meisje een verzoek om abortus te mogen plegen. De rechter wees dat verzoek tweemaal af, omdat haar zwangerschap al te ver gevorderd was en de ingreep te riskant zou zijn. Abortus is niet toegelaten in India na 20 weken zwangerschap, tenzij het leven van de moeder in gevaar is. 

In augustus beviel het meisje van een dochter, die ter adoptie werd afgestaan. Na de bevalling bleek uit DNA-onderzoek echter dat de opgepakte oom niet de vader van het kind was. De politie ging daarop op zoek naar andere verdachten en arresteerde in september een tweede nonkel. Een DNA-test bevestigde dat hij de vader was. 

Beide mannen werden vandaag schuldig bevonden aan de verkrachting van hun nichtje, door een rechter in Chandigarh.

Kindermisbruik in India in cijfers

Seksueel geweld tegen vrouwen en kinderen is een enorm maatschappelijk probleem in India. Dat blijkt onder meer uit cijfers van de Indiase regering en UNICEF:

  • Iedere 155 minuten wordt een kind onder de zestien jaar verkracht, een kind onder de tien jaar elke 13 uur.
  • In 2015 werden meer dan 10.000 kinderen verkracht in India.
  • 240 miljoen Indiase vrouwen zijn gehuwd voor hun 18e verjaardag.
  • 53,2 procent van de kinderen die deelnamen aan een overheidsonderzoek in 2007 getuigden over seksueel misbruik.
  • De helft van de daders komt uit de naaste omgeving van het slachtoffer, onder wie vertrouwenspersonen en zorgverleners.
AFP or licensors

Meest gelezen