www.aurorebelot.com

Kris Peeters: "73.000 nieuwe jobs is goed nieuws, maar er is nog heel wat werk"

De federale minister van Werk Kris Peeters (CD&V) is blij met de 73.000 jobs die er in 12 maanden tijd zijn bijgekomen. Dat cijfer komt van de Nationale Bank en het staat in De Tijd. "Maar er is nog werk", zei Peeters in "De ochtend"

De cijfers slaan op het aantal werkende Belgen. Het gaat dus niet noodzakelijk om voltijdse jobs, ook flexi-jobs en interimwerk tellen mee. Dat is het goeie nieuws. Minder goed is dat de Belgische werkgelegenheid nog altijd onder het Europese gemiddelde ligt. Met andere woorden: nog niet genoeg Belgen zijn aan het werk.

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) beaamde dat in "De ochtend" op Radio 1: "We moeten nog meer aandacht besteden aan laaggeschoolden, de combinatie werk-privé moeten we nog verder uitrollen en zorgen dat burn-out en stress verder worden aangepakt."

Meest gelezen