Netflix zet productie van 6e en laatste seizoen "House of cards" stop na onthullingen over Kevin Spacey

Netflix legt de opnames van het 6e seizoen van "House of cards" voor onbepaalde tijd stil. Dat meldt The Hollywood Reporter. Eerder had de streamingdienst al gezegd dat er geen 7e seizoen van de serie zou komen. Het nieuws komt 1 dag na de onthullingen van grensoverschrijdend gedrag van hoofdrolspeler Kevin Spacey.

"MRC en Netflix hebben besloten de productie van het 6e seizoen van "House of cards" voor onbepaalde tijd op te schorten om de tijd te nemen om de huidige situatie te overschouwen en het punt met onze cast en crew aan te pakken." Met die woorden kondigen de streamingdienst en producer Media Rights Capital vandaag aan dat de opnames van het huidige seizoen van de populaire serie voorlopig on hold staan.

Gisteren had Netflix al laten weten geen 7e seizoen van "House of cards" te plannen. De beide beslissingen volgen op de onthullingen van grensoverschrijdend gedrag door hoofdrolspeler Kevin Spacey die in de jaren 80 acteur Anthony Rapp zou hebben misbruikt toen hij nog minderjarig was.

"House of cards" loopt sinds 2013 op Netflix en belicht de politieke carrière van de fictieve politicus Frank Underwood (Kevin Spacey) en zijn echtgenote Claire Underwood (Robin Wright) die allebei geen scrupules hebben om hogerop de ladder te geraken.

Meest gelezen