Supplied by WENN

Oeps: jurylid "The great British bake off" verklapt naam van winnaar per ongeluk op Twitter

Consternatie in het Verenigd Koninkrijk: uren voor de finale van "The great british bake off" op tv komt, heeft jurylid Prue Leith de naam van de winnaar op Twitter gegooid. Ze is momenteel in een andere tijdzone en dacht dat het nieuws al bekend was.

Na weken van koken, bakken en braden zendt Channel 4 straks de finale van "The great British bake off" uit, een populaire kookwedstrijd die voorheen jaren op de BBC liep en waarbij amateurkoks het tegen elkaar opnemen.

Wie Twitter volgt, weet nu al wie dit jaar de winnaar is want jurylid Prue Leith heeft de naam daarnet per ongeluk op Twitter geplaatst. Ze zit momenteel in de Himalayastaat Bhutan en dacht dat de finale al was uitgezonden. "Niemand had me gezegd dat "The great British bake off" jureren zo emotioneel zou zijn", schreef ze. "Ik wou dat ze allemaal konden winnen. Bravo XXX" (zie afbeelding onderaan, spoiler!).

Leith besefte haar blunder vrijwel meteen en verwijderde de tweet, maar het kwaad was uiteraard al geschied. "Het spijt me zo voor alle fans van mijn vergissing deze ochtend", schreef ze even later op Twitter. "Ik zit in een andere tijdzone en vind mijn fout vreselijk."

Kandidaten Steven Carter-Bailey, Sophie Faldo en Kate Lyon hebben het dit jaar tot in de finale van "The great British bake off" geschopt. Uit de verwijderde tweet van Leith valt op te maken dat Faldo de winnaar is.

Meest gelezen