Videospeler inladen...

Onderzoekscel Bende van Nijvel krijgt 9 man extra

De onderzoekscel naar de Bende van Nijvel krijgt er 9 extra speurders bij. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) laten weten in de Kamer. Het gaat om 5 man van de gerechtelijke politie en 4 speurders van het Comité P.

Met de 5 extra speurders van de gerechtelijke politie verdubbelt hun aantal tot in totaal 10. De extra manschappen van het Comité P zijn er bijgehaald omdat er onderzoek wordt verricht naar ex-rijkswachters.

"Na overleg worden naast 3 Franstalige en 2 Nederlandstalige enquêters van de federale gerechtelijke politie nog 5 fulltime leden van de federale gerechtelijke politie bijkomend geaffecteerd, waaronder een tweetalige misdrijfanalist", zei minister van Justitie Koen Geens in de Kamercommissie Justitie. "Er zullen ook 4 speurders van het Comité P fulltime deel uitmaken van het onderzoeksteam."

Het federaal parket zal samenwerken met de onderzoekscel. Het parket is zowel gespecialiseerd in terreurbestrijding en slachtofferhulp. Het federaal parket zal onder meer worden ingeschakeld als centraal aanspreekpunt voor de slachtoffers.

Op 6 december is er ook nog overleg met de slachtoffers van de Bende Van Nijvel.  Bedoeling is dat soort vergaderingen met de slachtoffers "geregeld" te herhalen.

Meest gelezen