Ook "vampierenkat" Monk kleedt zich op voor Halloween

Opvallen doet hij sowieso, maar tijdens de periode van Halloween is de aandacht voor kat Monk -afkorting van Monkey- uit New York toch dat ietsje groter. En dat heeft natuurlijk alles te maken met zijn vlijmscherpe tanden die dreigend, als ware hij een vampier, uit zijn mondhoeken steken. Baasje Nicole Rienzie tooide hem nu, om hem nog griezeliger te maken, alvast met die typische rode vampierencape.

Rienzie bezocht intussen al meerdere keren de dierenarts, maar die achtte het niet nodig iets aan de tanden te moeten doen. Sommige katten hebben nu eenmaal grotere tanden, al zijn zo grote tanden eerder een uitzondering, maar daar is niets verkeerd mee, aldus de behandelende dierenarts. "En daarom hebben we besloten om het uniek zijn van Monk voor honderd procent te omarmen", aldus de 40-jarige vrouw op nieuwswebsite Daily Mail.

"Toch heeft hij door die scherpe tanden problemen gehad om te eten, waardoor er een aantal andere tanden getrokken moesten worden. Maar de scherpe tanden zelf, die hebben we intact kunnen houden. En die zijn voorlopig ook nog gezond."

"Mensen denken dat we die tanden gefotoshopt hebben. Maar ze zijn helemaal echt, waardoor hij op een vampier lijkt", aldus Rienzie vorig jaar op dierenwebsite The Dodo. Monk is dus het ideale dier om in deze periode mee uit te pakken:

Meest gelezen