Personeel FN Herstal donderdagochtend weer aan het werk

Bij wapenfabrikant FN Herstal wordt het werk donderdagochtend hervat. Dat is daarnet tijdens een personeelsvergadering beslist, zo werd vernomen bij de socialistische vakbond. Het is al een tijdje onrustig bij FN Herstal, het paradepaardje van de wapenindustrie in Wallonië.  

Begin deze maand werd al eens bijna twee weken het werk neergelegd in de fabriek en na een korte heropstart ligt de productie sinds 19 oktober opnieuw stil. Het initiatief voor de actie gaat uitsluitend uit van de socialistische vakbond. Die wil meer loonopslag dan de directie bereid is te geven.

De vakbond organiseerde dinsdagochtend een personeelsvergadering, daags nadat de stakers naar de zetel van de Waalse regering in Namen waren getrokken. De Waalse overheid is de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf.

Waals minister-president Willy Borsus (MR) en Waals minister van Economie Pierre-Yves Jeholet (MR) riepen de directie van de fabriek op om opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Dat gebeurt vandaag om 14.00 uur.

De socialistische vakbond had na het onderhoud met Borsus en Jeholet op een werkhervatting gehint. Zowat 400 arbeiders die bij de vakbond zijn aangesloten, stemden er tijdens de personeelsvergadering unaniem voor om donderdag vanaf 6 uur weer aan de slag te gaan.

Meest gelezen