Premier Michel geeft pas volgende week uitleg over de affaire-Puigdemont

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) gaat niet in op de vraag van Groen en SP.A om de regering zo vroeg mogelijk tekst en uitleg te laten geven over de aanwezigheid van de afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont in Brussel. Hij zegt wel toe dat premier Michel volgende week toelichting komt geven in de bevoegde Kamercommissie. SP.A-fractieleider Meryame Kitir is niet tevreden.

"Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waarom de Kamervoorzitter niet ingaat op onze vraag", reageert Meryame Kitir aan VRT NWS. "De toestand met Spanje ligt erg gevoelig op dit moment. Internationaal zijn alle ogen op ons land gericht, om te weten waarom Puigdemont in ons land is en wat hij hier komt doen. Het parlement heeft recht op uitleg."

"Het laatste wat wij willen met ons land is een diplomatieke rel met Spanje, en op dit moment weet niemand wat de houding van de regering is. Elke dag telt, zeker in een gevoelige situatie zoals die met Spanje. De regering moet snel duidelijkheid geven, en daarvoor dient het parlement."

"Daarom roep ik de premier en de regering op snel hun standpunt duidelijk te maken zodat we niet in een diplomatieke rel verzanden", aldus nog Kitir.

Meest gelezen