© 2017 Bloomberg Finance LP

Scotland Yard onderzoekt klachten van zeven vrouwen over Weinstein

Scotland Yard heeft een onderzoek ingesteld naar bijkomende klachten tegen de Amerikaanse filmproducer Harvey Weinstein over seksuele aanranding. Er hebben intussen al zeven vrouwen bij de Britse politie een klacht ingediend tegen de Amerikaanse filmproducent. De feiten zouden dateren uit het begin van de jaren 1980 tot 2015. 

Het gaat in totaal om elf verschillende feiten. Negen ervan zouden in Londen hebben plaatsgevonden, de twee andere deden zich buiten het Verenigd Koninkrijk voor. In de mededeling van Scotland Yard wordt geen verdere uitleg geven over de aard van de feiten of over de identiteit van de slachtoffers.

De Britse politie had eerder al een onderzoek tegen Weinstein opgestart, naar aanleiding van klachten over seksueel geweld. Maar met de nieuwe klachten breidt het onderzoek zich wel steeds verder uit.

Ook de politiediensten van New York en Los Angeles hebben een onderzoek naar Weinstein ingesteld. In totaal hebben meer dan tachtig vrouwen - onder wie actrices als Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie en Rose McGowan - de 65-jarige producent al openlijk beschuldigd.

Weinstein heeft tot nu toe altijd ontkend dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksuele aanranding.

Meest gelezen