AFP or licensors

Spaanse Guardia Civil doorzoekt kantoren van Catalaanse Mossos

De Spaanse Guardia Civil doorzoekt enkele commissariaten van de Mossos d'Esquadra, de Catalaanse politiedienst. Het onderzoek heeft betrekking op de dag van het omstreden referendum in Catalonië. De Mossos worden ervan beticht dat ze zich afzijdig hebben gehouden.

Het onderzoek zou zich toespitsen op een zestal commissariaten, waaronder dat van de stad Sabadell. De Guardia Civil zegt dat ze de communicatie van de Mossos wil onderzoeken van 1 oktober, de dag van het omstreden referendum.

De Mossos hadden van Madrid de opdracht gekregen om de stembusgang tegen te houden, maar de top van de Catalaanse politiedienst vroeg de agenten zelf om geen geweld te gebruiken. Ze hielden zich afzijdig toen activisten de stemlokalen bezet hielden.

Meest gelezen