AP

Spacey krijgt internationale Emmy niet meer na beschuldiging van aanranding

Kevin Spacey krijgt de International Emmy Founders Award voor zijn carrière niet. Dat heeft de organisatie van de International Emmy Awards aangekondigd nadat de acteur er zondag van beschuldigd werd dat hij Anthony Rapp op zijn 14e heeft aangerand.

De acteur zou normaal gezien op 20 november de oeuvreprijs krijgen, maar "gezien de recente ontwikkelingen gaat dat niet door", laat de organisatie weten op Twitter.

Spacey zou de prijs krijgen voor zijn carrière in film en tv en zijn werk als artistiek directeur van The Old Vic Theatre in Londen. Nu hij door Rapp beschuldigd wordt van aanranding, heeft de organisatie besloten de prijs niet meer uit te reiken.

De Amerikaanse acteur kwam gisteren zwaar onder vuur te liggen omdat hij zijn excuses aan het adres van Anthony Rapp koppelde aan zijn coming-out als homoseksueel.

Gisteravond raakte ook bekend dat het zesde seizoen van de Netflix-reeks "House of cards" het laatste zal zijn. De timing van de bekendmaking van dit nieuws was opvallend, maar volgens Netflix zou de beslissing al maanden geleden genomen zijn. Netflix liet wel weten "erg verontrust" te zijn door de beschuldigingen aan het adres van Spacey.

Meest gelezen