Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Winst Ryanair daalt maar licht ondanks schrappen vluchten

Het schrappen van meer dan 20.000 vluchten, de afgelopen maanden, heeft de winst van Ryanair nauwelijks beïnvloed. Het nettoresultaat daalde in het tweede kwartaal van zijn boekjaar met 2 procent tot 895,4 miljoen euro.  

Door een tekort aan piloten moest de Ierse lagekostenmaatschappij ruim 20.000 vluchten afgelasten. Dat kostte 25 miljoen euro aan schadevergoedingen voor passagiers. Het resultaat is daardoor niet echt zwaar onder druk komen te staan. Voor het hele boekjaar 2017/2018 gaat topman Michael O´Leary uit van een nettowinst na belasting van 1,4 tot 1,45 miljard euro.

De piloten van Ryanair stonden er de afgelopen tijd op om hun grote overschot aan vrije dagen ook echt te gebruiken. Daardoor werden ruim 700.000 passagiers getroffen. Door de pilotenactie moest O´Leary ook een aantal uitbreidingsplannen op nieuwe routes voorlopig in de koelkast zetten.  

Meest gelezen