AP2004

4 nieuwe mannen beschuldigen Kevin Spacey van grensoverschrijdend gedrag

Na Anthony Rapp komen 4 andere mannen naar buiten met beschuldigingen van ongewenste intimiteiten aan het adres van Kevin Spacey. Ze doen hun verhaal in Amerikaanse en Britse media en op Facebook.

Kevin Spacey komt in steeds nauwere schoentjes te zitten. Enkele dagen nadat Anthony Rapp hem van grensoverschrijdend gedrag heeft beschuldigd toen hij nog minderjarig was, komen 4 andere mannen met gelijkaardige verhalen naar buiten.

"Hij greep mijn hele pakket vast"

Volgens regisseur Tony Montana heeft Spacey hem in 2003 gratuit betast in een bar in Los Angeles. "Ik ging naar de bar om een drankje te bestellen", vertelt hij aan radaronline.com. "Kevin kwam naar me toe en legde zijn arm rond mij. Hij zei me met hem mee te gaan. Daarna graaide hij ruw in mijn kruis en greep hij mijn hele pakket vast. "Dit betekent dat je van mij bent", zei hij." Spacey zou daarbij dronken zijn geweest.

Montana vluchtte hierna naar eigen zeggen naar de toiletten, maar Spacey kwam hem achterna. "Ik duwde hem de deur uit. Een van zijn vrienden was in de buurt en ik zei hem dat hij hem beter naar huis kon brengen."

"Ik heb hierover nooit met iemand gesproken, behalve met therapeuten. Ik had 6 maanden last van posttraumatische stressstoornis. Hij had mijn mannelijkheid aangetast. Telkens ik naar die bar ging, keek ik rond of hij er was."

Picknick op het podium

Op Facebook doet de Mexicaanse acteur Roberto Cavazos een boekje open over de volgens hem courante praktijken van Spacey bij het theater Old Vic in Londen waar hij tussen 2004 en 2015 artistiek directeur was. Cavazos speelde in die periode mee in verschillende toneelstukken van het theater en is naar eigen zeggen 2 keer naar Spacey benaderd.

"Het was voldoende dat een man jonger dan 30 was om Spacey het gevoel te geven dat hij hem mocht aanraken", schrijft Cavazos. "Iedereen had een "Kevin Spacey verhaal". Het gebeurde zo vaak dat het een (slechte) grap was."

"Verschillende mannen vertelden me hetzelfde verhaal. Spacey nodigde hen uit om over hun carrière te praten. Eenmaal in het theater, had hij een prachtig verlichte picknick met champagne op het podium klaargezet. Hoe ver het op die picknick kwam, varieert van verhaal tot verhaal, maar de techniek was steeds dezelfde."

Zwitsers polshorloge

De Brit Daniel Beal nagelt Spacey dan weer aan de schandpaal in The Sun. In 2010 werkte hij als barman in een hotel in West Sussex toen Spacey naar eigen zeggen naast hem kwam zitten tijdens een rookpauze en hem zijn geslachtsdelen toonde. Beal was op dat moment 19.

De barman wou opnieuw aan het werk gaan, maar Spacey volgde hem en bood hem zijn dure Zwitserse polshorloge aan. "Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar hij deed het uit en gaf het aan mij. Nu besef ik dat hij het deed om me stil te houden."

Weekend in New York

Tot slot getuigt een man anoniem bij de BBC over onaangenaam gedrag van Spacey in de jaren 80. Hij zegt dat hij de acteur in 1984 voor het eerst ontmoette toen hij 16 was. Ze schreven elkaar brieven tot Spacey hem een jaar later uitnodigde voor een weekend bij hem thuis in New York.

Spacey zou de jongeman op de eerste avond hebben gevraagd bij hem in bed te slapen, maar hij verkoos de sofa. Toen hij de volgende ochtend wakker werd, lag Spacey met zijn hoofd op zijn buik en had hij zijn armen rond hem geslagen, vertelt hij. "Hij droeg enkel ondergoed, ik had nog al mijn kleren aan."

Ook op de tweede avond maakte Spacey volgens de man avances. De acteur trok zich uiteindelijk terug nadat hij in huilen was uitgebarsten. "Hij was ofwel erg stom ofwel was hij een echt roofdier, of misschien beiden."

De BBC heeft de entourage van Spacey om een reactie gevraagd, maar die houdt de lippen voorlopig stijf opeen.

Meest gelezen