Video player inladen...

“Ann-Laure zat op de fiets en werd verrast door gevaarte dat van achteren kwam”

Het Belgische slachtoffer bij de aanslag in New York is Ann-Laure Decadt uit Staden bij Roeselare. Dat laat de familie weten. Ze werd tijdens het fietsen langs achter aangereden door de pick-uptruck die de aanslagpleger had gehuurd. De 31-jarige moeder laat twee jonge zoontjes en een echtgenoot achter.

De familie van Ann-Laure Decadt in België kreeg gisteravond een vreselijk telefoontje van een ziekenhuis uit New York: tijdens een citytrip met haar moeder en twee zussen was de jonge vrouw het slachtoffer geworden van een terreuraanslag.

Ann-Laure is één van de acht dodelijke slachtoffers die vielen bij de aanslag. Terwijl ze aan het fietsen was op een afgescheiden fietspad langs de Hudson-rivier werd ze langs achter aangereden door de pick-uptruck die terrorist Sayfullo Saipov gebruikte om een aanslag mee te plegen. Dat laat de familie weten in een bericht aan de media. Haar moeder en twee zussen waren bij Ann-Laure op het moment van de aanslag, maar zij zijn ongedeerd gebleven. Drie andere Belgen raakten wel gewond bij de aanslag.

"Schitterende mama"

De jonge vrouw was de moeder van twee zoontjes: een van drie jaar en eentje van amper drie maanden oud. "Ann-laure was een fantastische echtgenote  en de meest schitterende mama", schrijft de familie.  “Dit verlies is ondraaglijk en niet te vatten.”

De familie weet nog niet wanneer het stoffelijk overschot van hun dierbare terug naar België zal worden overgebracht. Haar echtgenoot heeft daarvoor gisteravond al contact opgenomen met de burgemeester van Staden. In New York is de consul ter plaatse om de Belgische slachtoffers te helpen. In Staden wordt om 13 uur een rouwregister geopend, in woonzorgcentrum De Oever.

Meest gelezen