Gewonde bij aanrijding tussen auto en trein in Roeselare

In Rumbeke, een deelgemeente van Roeselare, in West-Vlaanderen is vanmorgen een gewonde gevallen bij een aanrijding tussen een auto en een trein. Het treinverkeer tussen Lichtervelde en Kortrijk was lange tijd volledig onderbroken. Intussen zijn beide sporen vrij, maar vervolgvertragingen blijven mogelijk.

JVK

Op de overweg in de Guido Gezellelaan in Rumbeke is vanmorgen een auto gegrepen door een trein. De auto werd een 150-tal meter meegesleurd en is te pletter geslagen tegen een paal van de spoorinfrastructuur. De bestuurster zat gekneld en moest bevrijd worden door de brandweer. Ze is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. De auto zou stil hebben gestaan op de overweg, vermoedelijk ging het om een wanhoopsdaad.

In de trein zaten zo'n 80 passagiers. De brandweer heeft hen uit de trein geëvacueerd. Een bus van De Lijn heeft ze verder naar hun bestemming gebracht. Een lange tijd was alle treinverkeer tussen Kortrijk en Lichtervelde onderbroken, maar intussen zijn beide sporen weer vrij. Vervolgvertragingen blijven wel mogelijk.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

JVK

Meest gelezen