Video player inladen...

Brandweer New York vergeet Belgisch slachtoffer op persconferentie

Op een persconferentie in New York heeft de brandweer meer uitleg gegeven over de slachtoffers die de aanslag gisteren heeft geëist. Opvallend: de brandweercommandant vergeet het Belgische dodelijke slachtoffer.

"Bij de aanslag zijn 8 doden gevallen", zegt Daniel Nigro, het hoofd van de brandweer in New York. "Vijf Argentijnen en een Duitse. De rest waren Amerikanen." Of er effectief een Duits dodelijk slachtoffer is gevallen, is niet bekend.

Mogelijk heeft Nigro zich van nationaliteit vergist, want zowel Buitenlandse Zaken als haar familie hebben het overlijden van een 31-jarige Vlaamse vrouw bevestigd. Ann-Laure Decadt uit Staden was in New York op citytrip met haar moeder en twee zussen.

Volgens het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn dit de namen van de Argentijnse slachtoffers: Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij, and Hernán Ferruchi. Het zou om een groep vrienden gaan die in New York een reünie hielden. Ze vierden dat ze dertig jaar geleden zijn afgestudeerd aan de middelbare school. Slechts enkele vrienden van het groepje hebben de aanslag overleefd.

De identiteit van de twee Amerikaanse slachtoffers is nog niet vrijgegeven.

Bij de aanslag zijn ook verschillende gewonden gevallen. Volgens de brandweercommandant liggen nog negen gewonden in het ziekenhuis, van wie vier in kritieke toestand (maar stabiel) en vijf zwaargewond. Bij die gewonden zijn ook drie Belgen. Volgens onze informatie gaat het om een gezin bestaande uit een vader, moeder en zoontje. De vader en moeder zijn in kritieke toestand, het zoontje is lichtgewond. Ze waren samen met een neefje in New York. Dat neefje is ongedeerd gebleven.

Meest gelezen