Brusselse Blaesstraat terug open, na afsluiting wegens betoging

Door een onaangekondigde betoging tegen de anti-kraakwetgeving was de Blaesstraat in Brussel tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De oproerpolitie kwam ter plekke en controleerde de identiteit van 130 personen. Er werd niemand aangehouden.

De betogers verzamelden zich om 17.00 uur op het Vossenplein in de Marollen. Toen de groep zich iets na 18.00 uur wilde verplaatsen via de Blaesstraat kwam de oproerpolitie al snel tussenbeide. De mars was niet aangevraagd en werd daarom meteen stopgezet door de politie. Toch moest de politie de Blaesstraat in Brussel tijdelijk afsluiten voor het verkeer tussen 18.20 uur en 20.30 uur .    

"We hebben de identiteit van 130 personen gecontroleerd, waarna iedereen vrij naar huis mocht gaan", vertelt politiewoordvoerster van de zone Brussel-Hoofdstad-Elsene, Ilse Van de Keere. 

De manifestatie richt zich tegen de anti-kraakwetgeving, maar ook tegen de vele repressieve maatregelen tegen migranten.

Meest gelezen