Video player inladen...

Burgemeester Staden: “Onvoorstelbaar dat iemand op vakantie zo uit het leven wordt gegrepen”

Bij de aanslag in Manhattan is gisteravond ook een jonge vrouw uit Staden, bij Roeselare omgekomen. Dat bevestigt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) aan VRT NWS.  Bij de aanslag vielen in totaal acht dodelijke slachtoffers. Naast de vrouw uit Staden, werden ook drie Belgen gewond.  

De burgemeester van Staden werd gisteravond op de hoogte gebracht van het tragische nieuws uit Manhattan. Eerst kreeg hij een kort bericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en daarna kreeg hij telefoon van de echtgenoot van het slachtoffer, met de vraag om bijstand.

“Het is echt als een schok overgekomen”, vertelde de burgemeester in “De ochtend” op Radio 1. “Je kan je toch niet voorstellen dat iemand die op vakantie gaat om een leuke tijd te beleven, op zo’n manier uit het leven gegrepen wordt. Het is echt ongelooflijk dat iemand uit je eigen gemeenschap zo weggenomen wordt. Ik heb er bitter weinig woorden voor.”

Bijstand

De burgemeester betuigt zijn medeleven met de echtgenoot en de andere nabestaanden,en zegt nu alles in het werk te stellen om het stoffelijk overschot van de vrouw naar België te repatriëren, samen met de andere gezinsleden -haar twee zussen en hun moeder-  die de aanslag ongedeerd overleefd hebben. Hoe vlot die repatriëring zal verlopen, zal volgens de burgemeester afhangen van het onderzoek in Amerika.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is op dit moment toevallig in de VS, voor gesprekken bij de VN en met zijn Amerikaans collega Tillerson. Reynders zegt dat de Belgische consul-generaal op dit moment ook ter plaatse is bij de familie van het slachtoffer, en dat alles in het werk gesteld wordt om hen bij te staan.  

Meest gelezen