Edenbridge zet Harvey Weinstein op de brandstapel

Zaterdag gaat een reuzegrote pop van Harvey Weinstein in vlammen op in Edenbridge in het zuiden van Engeland. Dat gebeurt in het kader van het jaarlijkse vreugdevuur. Vorig jaar moest een pop van Donald Trump er nog aan geloven.

Al weken is de grond onder de voeten van Harvey Weinstein figuurlijk warm, maar komende zaterdag zal hij die hitte ook letterlijk voelen. Tenminste: een reuzegrote pop van 11 meter hoog naar zijn beeltenis zal het warm krijgen.

Alles heeft te maken met het vreugdevuur dat de Edenbridge Bonfire Society elk jaar ontsteekt. Daarbij gaat telkens een pop in de vlammen op die de trekken van een schandaalfiguur draagt. Dit jaar is de in ongenade gevallen producer uit Hollywood aan de beurt.

Vorig jaar stak de Edenbridge Bonfire Society nog een pop van Donald Trump in brand, nauwelijks enkele dagen voor hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen won. Eerder koos het gezelschap voor poppen van onder meer Sepp Blatter en Wayne Rooney.

Meest gelezen