2017 Invision

Nu ook aan adres van Dustin Hoffman beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag

In The Hollywood Reporter beschuldigt Anna Graham Hunter Dustin Hoffman van ongepast seksueel gedrag op een filmset in 1985. Op dat moment was de acteur pas 17. Tegelijk beschuldigen 6 andere vrouwen producer Brett Ratner van seksueel misbruik.

"Dustin Hoffman heeft me seksueel aangerand toen ik 17 was." Onder die kop is vandaag een column van Anna Graham Hunter in The Hollywood Reporter verschenen waarin ze een boekje opendoet over het gedrag van de beroemde acteur op de set van "Death of a salesman" in 1985.

Graham Hunter liep stage op die set en kwam voortdurend met Hoffman in aanraking. Op dat moment was ze 17. Haar ervaringen schreef ze destijds neer in dagboekfragmenten die ze dag na dag naar haar zus in Londen stuurde. Het is onder meer op basis van die fragmenten dat ze het verhaal reconstrueert.

Voetmassage

"Hij vroeg me om een voetmassage tijdens mijn eerste dag op de set", schrijft de auteur. "Ik stemde in. Hij flirtte openlijk met me, hij nam mijn kont beet, hij sprak over seks met mij en met mij in de buurt. Op een morgen ging ik naar zijn kleedkamer om zijn bestelling voor het ontbijt te noteren. Hij nam zijn tijd, keek me aan en grinnikte. Toen zei hij: "Ik wil een hardgekookt ei... en een zachtgekookte clitoris". Zijn entourage barstte in lachen uit. Ik was sprakeloos. Ik ging naar het toilet en ik huilde."

"Vandaag begeleidde ik Dustin naar zijn limousine", schrijft ze in een ander fragment. "Hij greep mijn kont vier keer beet. Ik sloeg zijn hand elke keer weg en zei hem dat hij een vieze oude man was."

Waarden "opofferen"

Volgens Graham Hunter kreeg ze weinig steun van de andere mensen op de set. Naar eigen zeggen kreeg ze van haar baas te horen dat ze zijn gedrag moest tolereren en dat ze sommige van haar waarden moest "opofferen" in het belang van de productie.

"Nu ik 49 ben, begrijp ik dat de daden van Hoffman deel uit maken van een groter patroon dat vrouwen in Hollywood en elders ervaren. Hij was een roofdier, ik was een kind en dit was seksuele aanranding."

In een reactie zegt Hoffman dat hij "veel respect voor vrouwen" heeft. "Ik voel me vreselijk over wat ik ook mag hebben gedaan dat haar in een ongemakkelijk parket bracht. Het spijt me. Dit weerspiegelt niet wie ik ben."

"The revenant"

Ook The Los Angeles Times pakt vandaag uit met een nieuw verhaal van seksueel misbruik in Hollywood. Zes vrouwen zeggen dat producer Brett Ratner hen seksueel heeft aangerand. Hij is de man achter onder meer "The revenant", de film die hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio vorig jaar de Oscar voor beste acteur in een hoofdrol opleverde.

Actrice Natasha Henstridge zegt dat Ratner haar in de vroege jaren 90 tot orale seks dwong in zijn appartement in New York. Actrice Olivia Munn beweert dat hij voor haar neus masturbeerde in zijn trailer op de set van "After the sunset" in 2004. Ze zegt dat hij nadien vaak over seks met haar opschepte op feestjes, hoewel ze nooit intiem zijn geweest. Via zijn advocaat Martin Singer ontkent Ratner alle aantijgingen.

Meest gelezen