Video player inladen...

Reynders: "We moeten meer ervaringen over radicalisering uitwisselen"

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil na de aanslag in New York gisteren meer ervaringen uitwisselen over radicalisering. Reynders heeft toevallig vandaag een ontmoeting met zijn Amerikaanse collega Rex Tillerson in Washington DC.

Tillerson heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de Belgische slachtoffers van de terreurdaad in New York. Daarbij is een vrouw uit Staden omgekomen en raakten drie Belgen gewond. "We zijn solidair met België en alle andere landen tegen de terreur", zegt Tillerson. "Terreur kent geen grenzen. Ook België, Europa en andere landen hebben hier al mee te maken gehad."

Reynders bedankt uitvoerig de Amerikanen voor hun hulp en bijstand bij de aanslag. De minister zegt ook dat deze aanslag een nieuw voorbeeld is van radicalisering in eigen land, zoals dat ook het geval was bij recente aanslagen in Europa. "We moeten meer onze ervaringen over radicalisering uitwisselen", aldus Reynders daarover.

Meest gelezen