Tess Gerritsen: "Actrices van "Rizzoli & Isles" lijken helemaal niet op personages in mijn boeken"

Tess Gerritsen was vandaag te gast op de Boekenbeurs in Antwerpen. Het brede publiek kent de auteur vooral van de boekenreeks "Rizzoli & Isles" die ook is verfilmd. In "Van Gils & Gasten" vertelt ze waarom ze zo van horror houdt.

Wie al eens op Vijf afstemt, heeft de serie vast al gezien: "Rizzoli & Isles", een crimireeks waarin inspecteur Jane Rizzoli (Angie Harmon) en forensisch patholoog Maura Isles (Sasha Alexander) samen moorden en andere misdaden in en rond Boston oplossen.

Aan de serie op tv gaat een gelijknamige serie boeken van de hand van Tess Gerritsen vooraf. De Chinees-Amerikaanse auteur verkocht al meer dan 30 miljoen boeken en was vandaag te gast op de Boekenbeurs in Antwerpen. Vanavond kwam ze ook langs in "Van Gils & Gasten" op Eén.

"De actrices van "Rizzoli & Isles" lijken helemaal niet op de personages in mijn boeken", zei ze. "In de boeken is Jane Rizzoli helemaal niet aantrekkelijk. Ze ziet er gewoontjes uit, ze heeft slordig haar en ze kleedt zich nooit netjes. Maar op tv wordt ze gespeeld door Angie Harmon! Maura Isles is in de boeken donker en mysterieus. Zij wordt dan weer gespeeld door de blonde Sasha Alexander."

Bevallingsverlof

Gerritsen schreef haar eerste boek tijdens haar bevallingsverlof. "Mijn zonen namen lange dutjes dus ik had tijd om te schrijven. Al toen ik 7 was wou ik auteur worden, maar mijn vader zei dat het geen leven was. Hij raadde me aan wetenschappen te studeren, dus werd ik dokter."

De boeken van Gerritsen zijn entertainend, maar ook vaak gruwelijk. "Ik ben met horrorfilms opgegroeid. Dat was de schuld van mijn moeder. Ze kende weinig Engels want ze kwam uit China. Maar de Amerikaanse horrorfilm begreep ze wel. Ze nam mij en mijn broer mee naar elke horrorfilm die Hollywood maakte. Ik ben schreeuwend in bioscoopzalen opgegroeid. Daar leerde ik het plezier van bang te zijn. Toen ze mijn boeken jaren later las, zei mijn moeder dat ze enger hadden kunnen zijn."

Meest gelezen