Video player inladen...

Twee Belgen zwaargewond na aanslag in New York

Van de drie gewonde Belgen na de aanslag in New York gisteren, zijn er twee heel erg aan toe. Dat meldt het Belgische consulaat-generaal in New York aan VRT-correspondent Björn Soenens. Bij de aanslag is ook een jonge vrouw uit Staden omgekomen.

Bij de aanslag in New York gisteren is een Vlaamse vrouw om het leven gekomen. Het gaat om de 31-jarige Ann-Laure Decadt uit Staden. Er zijn ook 3 landgenoten gewond geraakt. Ze komen uit de provincie Antwerpen.

"Het gaat om een gezin: vader, moeder, zoon en hun neefje", zegt Soenens. "Ze waren gisteren een fietstochtje aan het maken. Het neefje is ongedeerd. De zoon is lichter gewond, maar de moeder en vader zijn zeer zwaar gewond. Sommige berichten melden dat er zelfs amputaties zijn uitgevoerd. De mensen zijn er heel erg aan toe." 

De man is geopereerd aan een bloedklonter in het hoofd, bij zijn vrouw is er een been geamputeerd.  

Onder de andere dodelijke slachtoffers zijn verschillende Argentijnen. "Ze waren hier samen voor een reünie. Ze vierden dat ze dertig jaar geleden waren afgestudeerd van de humaniora. Van de 7 vrienden zijn er 5 niet meer in leven", zegt Soenens. "Dat is verschrikkelijk."

Meest gelezen