Vandalen beschadigen tientallen graven op stedelijk kerkhof Mechelen

Op het stedelijk kerkhof van Mechelen hebben vandalen afgelopen nacht tientallen graven beschadigd. "Vooral aan de militaire en burgerlijke ereperken is er aanzienlijke schade aangericht", zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA) aan VRT NWS.

Tijdens de nacht van 31 oktober op 1 november hebben vandalen lelijk huis gehouden op het stedelijk kerkhof van Mechelen. Vooral de militaire en burgerlijke ereperken zijn beschadigd. Het zou om tientallen graven gaan. Volgens Hendrickx zijn er ook zaken gestolen.

"Natuurlijk is dat niet leuk om dat net op 1 november te moeten vaststellen, omdat vandaag heel veel mensen de begraafplaats willen bezoeken", zegt hij. De stadsdiensten hebben intussen de schade opgeruimd, want in deze voormiddag is net aan die geviseerde ereperken een dodenhulde voorzien.

"De schade van deze ongelofelijk schandalige vandalenstreken is vastgesteld door de politie, de precieze schade moet nog worden berekend", zegt de waarnemende burgemeester verder. Wie er achter de vandalenstreken zit, is nog niet duidelijk. "Dat zal hopelijk kunnen uitgemaakt worden door de politie."

De afgelopen weken zijn er ook al bloemen en vazen gestolen op het Mechelse kerkhof. Het is niet duidelijk of er een verband is.

Meest gelezen