Videospeler inladen...

Vermassen: "Gouden tip die zaak Bende van Nijvel kan ophelderen"

Volgens strafpleiter Jef Vermassen is 14 dagen geleden in het onderzoek naar de Bende van Nijvel een gouden tip binnengekomen die de zaak kan ophelderen. Hij heeft het in een studiogesprek met VTM Nieuws over "een verklaring van zeer doorslaggevende aard" die werd afgelegd. Waarover die verklaring precies gaat, zegt hij er niet bij. De Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer is naar eigen zeggen "zeer nieuwsgierig" en heeft Vermassen al een mail gestuurd. 

De verklaring is volgens Vermassen "een openbaring over wie erachter zit (...) en kan verklaren hoe het mogelijk is dat zo'n aanslag gebeurt zonder dat de politie tussenbeide is gekomen". Hij denkt dat de politie hiermee nu genoeg weet om de zaak van de Bende van Nijvel op te helderen.

Zelf kreeg Vermassen naar eigen zeggen de afgelopen weken tientallen verklaringen binnen van "getuigen van het eerste uur die nooit au sérieux genomen zijn" en willen getuigen.  "Wat ons betreft: wij hebben ons werk gedaan. Alle verklaringen zijn weg, bij ons is niks meer te vinden, ook niet bij mijn cliënt. Nu is het aan het onderzoeksteam om daar verder aan te werken", aldus nog de advocaat.     

"Ik ben zeer nieuwsgierig", reageert de Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer aan VRT NWS. "Wij hebben daar geen informatie over. Van waar komt die informatie? Wij hebben geen gouden tip in het dossier." De Valkeneer heeft Vermassen al om meer informatie gevraagd.

"Ik begrijp niet dat Vermassen met de pers praat en niet met ons", reageert Ignacio de la Serna, de procureur-generaal van Bergen.

Meest gelezen