AFP or licensors

Broer van terrorist Mohammed Merah krijgt 20 jaar cel

In Frankrijk is Abdelkader Merah veroordeeld tot 20 jaar cel wegens betrokkenheid bij een terroristische organisatie. Abdelkader Merah is de oudere broer van Mohammled Merah, die in 2012 in Toulouse en Montauban militairen, een leerkracht op een joodse school en drie kinderen doodschoot. De politie schoot Merah later dood.

Aanklagers hadden levenslang geëist tegen Abdelkader Merah . Ze beschuldigden hem ervan zijn broer te hebben geholpen bij het voorbereiden van de dodelijke schietpartijen, maar de rechter sprak hem vrij van medeplichtigheid aan de moorden. Abdelkader beweerde zelf onschuldig te zijn. Hij kreeg uiteindelijk 20 jaar voor betrokkenheid bij en terroristische organisatie.

Naast Abdelkader Merah stond nog een andere man terecht. Fettah Malki zou Mohamed Merah onder andere een wapen, een kogelvrij vest en munitie  hebben geleverd. De man kreeg 14 jaar cel.

Meest gelezen