Video player inladen...

CIA geeft ongeziene beelden vrij van zoon Bin Laden

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft opnieuw materiaal vrijgegeven dat in het huis van Osama bin Laden werd aangetroffen na de raid door het Amerikaanse leger. Het gaat om zo’n 470.000 bestanden en documenten, waaronder ook dit videomateriaal van het huwelijk van Hamza bin Laden, de zoon van Osama bin Laden, die nu door de terreurbeweging getipt wordt als zijn vaders opvolger.  

Voor het eerst zijn er nu beelden openbaar gemaakt van Hamza bin Laden als volwassene. Eerder had terreurbeweging Al Qaeda zelf al beelden verspreid van hem als kind. Bij de nu vrijgegeven documenten zijn ook cartoonfilms van Tom & Jerry en van Disney, en sketches van de Britse komiek Rowan Atkinson als Mr. Bean, met nasynchronisatie in het Pasjtoe.

Alle materiaal werd door Amerikaanse soldaten meegenomen uit het huis in Abottabad, in Pakistan, waar de families Bin Laden met hun lijfwachten woonden toen ze overmeesterd en gedood werden in mei 2011. Uit alle documenten, ook alles wat de Amerikaanse inlichtingendienst eerder vrijgaf, met name in mei 2015, maart 2016 en dit jaar in januari, bleek ook al dat Bin Laden tot zijn dood veel invloed had binnen Al Qaeda.  

Meest gelezen