Jasper Jacobs

NMBS voert intern onderzoek naar "uit de hand gelopen pensioenfeestje"

Heeft een afscheidsfeestje in het rangeerstation van Vorst er vorige week toe geleid dat één internationale trein werd geschrapt en andere treinen vertraging opliepen? Dat probeert de NMBS nu te achterhalen met een grondig intern onderzoek.

Vorige week donderdag hield het personeel van het rangeerstation van Vorst een feestje voor een collega die afzwaaide na jaren trouwe dienst. Op zich niets mis mee, maar de Spoorwegen lanceren nu een officieel onderzoek om te achterhalen of dat feestje ook de oorzaak zou kunnen zijn van de afschaffing van een internationale trein richting Luxemburg én grote vertragingen voor andere treinen op dat traject.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws was er die donderdag te weinig personeel actief in het rangeerstation om de treinen op tijd te doen rijden. De NMBS zit naar eigen zeggen verveeld met de zaak en voert nu dus een intern onderzoek. Vooral om formeel te kunnen bevestigen of ontkennen dat er een verband is tussen het afscheidsfeestje en het verstoord treinverkeer.

Woordvoerder Dimitri Temmerman benadrukt dat het geen probleem is dat er personeelsfeestjes worden gehouden in de lokalen van de NMBS. "Op voorwaarde natuurlijk dat er genoeg mensen aanwezig zijn om de treinen stipt én veilig te doen rijden." Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

 


 

Meest gelezen