David rozing

Ondernemers liggen vooral wakker van ruzie

Discussies en conflicten met klanten, leveranciers, administraties, ... zijn het belangrijkste probleem voor ondernemers. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Unizo Ondernemerslijn. Die krijgt ook veel oproepen over personeelsproblemen en fiscale vraagstukken.

Ondernemers kunnen bij Unizo's Ondernemerslijn terecht met allerhande vragen, zowel telefonisch als via mail of chat. De meeste van die vragen gaan volgens het jaarverslag over conflicten met klanten, leveranciers, administraties, de fiscus ... Over zulke "ruzies" liepen het voorbije werkjaar 2.517 oproepen binnen.

Op de tweede plaats staan personeelsproblemen, goed voor 2.221 oproepen. Veel ondernemers hebben naar verluidt vragen over hoe ze moeten omgaan met burn-outs langdurig zieke werknemers. Fiscale vragen en uitdagingen staan met 1.373 oproepen op plaats drie.

In het jaarverslag staat dat 30 procent van de mails en chatsessies binnenkomen na de kantooruren. Soms zelfs 's nachts. Unizo ziet er het bewijs dat zelfstandigen de klok rond bezig zijn met hun zaak.

Meest gelezen