Oud-kabinetschef van koning Filip benoemd tot minister van staat

Baron Frans Van Daele, de  voormalige kabinetschef van de koning, is bij koninklijk besluit benoemd tot minister van Staat. Koning Filip bedankt hem op die manier voor "de uitmuntende diensten die hij aan vorst en vaderland heeft bewezen".

Frans Van Daele was jarenlang een diplomaat voor hij in 2014 - als opvolger van Jacques van Ypersele de Strihou - kabinetschef van koning Filip werd. Afgelopen zomer gaf hij de fakkel door aan Vincent Houssiau, voordien kabinetschef van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).     

Van Daele was onder meer ambassadeur in Rome en Washington, bij de Europese Unie en bij de NAVO en was de rechterhand van Europees president Herman Van Rompuy. Hij is van christendemocratische signatuur en was in de jaren 80 nog woordvoerder van de minister van Buitenlandse Zaken Leo Tindemans. 

Meest gelezen