Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump: "Dader aanslag New York moet de doodstraf krijgen"

"De dader van de aanslag in New York zou de doodstraf moeten krijgen." Dat zegt de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter.

Het lijkt erop dat de dader van de aanslag in New York handelde in naam van terreurgroep IS. Zo stond zijn telefoon vol met filmpjes van de terreurgroep en liet hij ook een IS-briefje achter in de wagen waarmee hij de aanslag pleegde. 

De dader raakte zelf gewond en ligt momenteel in het ziekenhuis. Daar vroeg hij of ze een IS-vlag in de kamer zouden kunnen ophangen. President Donald Trump reageerde furieus. "Hij vermoordde acht mensen. Hij zou de doodstraf moeten krijgen", schrijft hij op Twitter.

In de staat New York werd de doodstraf afgeschaft in 2007. Trump zei eerder al dat hij de dader naar Guantanamo Bay wil sturen.

Meest gelezen