Marnik Aerts

Zeven mensen getroffen door CO-vergiftiging in Deurne

In Deurne zijn vannacht zeven mensen gewond geraakt door een CO-vergiftiging.  Twee verwarmingstoestellen bleken slecht te werken.

Kort voor middernacht raakte een aantal bewoners bevangen door CO in een woning aan de Van Deynsestraat in Deurne. De brandweer en een mugteam kwamen ter plaatse. Twee personen waren er erg aan toe en werden naar het ziekenhuis gebracht. Nog vijf andere slachtoffers raakten geïntoxiceerd. 

In het huis werden erg hoge CO-waarden vastgesteld. De slecht werkende verwarmingstoestellen werden afgesloten en de woning werd verlucht.   

 CO (koolstofmonoxide) is een geurloos en kleurloos gas dat ontstaat bij een slechte verbranding van onder meer aardgas, stookolie, kolen, enzovoort. CO verstoort de zuurstofopname in het lichaam, wat dodelijk kan zijn. Eerste symptomen van een intoxicatie zijn hoofdpijn of de neiging tot braken.  

Meest gelezen