19-jarige studente tekent modellencontract na succes op sociale media

Je zou graag fotomodel worden, maar hoe doe je dat? Het is een vraag die vele tieners zich stellen. Een van de mogelijke antwoorden op die vraag is: toevallig ontdekt worden. Zo gebeurde het alvast met een 19-jarige studente aan de Plymouth State University, VS. Terwijl Anok Yai een week geleden een evenement in Washington bijwoonde, werd ze opgemerkt door een fotograaf. De foto die hij van Yai genomen had, ging viraal, met onmiddellijk aanbiedingen van verschillende modellenbureaus tot gevolg. Uiteindelijk besliste ze om met het internationaal gerenommeerde Next Models in zee te gaan.

Next Models, ook gekend als Next (Model) Management, is een van de bekendste modellenagentschappen in de wereld, met ronkende namen als Karlie Kloss, Miranda Kerr, Rita Ora, Piero Mendez en Milla Jovovich onder zijn hoede. Het bureau, dat wereldwijd vertakkingen heeft, werkte bovendien samen met het populaire tv-programma "America’s next top model".  De toekomst ziet er dus goed uit voor Yai, die enkele dagen geleden dus bij Next Models een contract –Lifestylewebsite Essence spreekt van "a major modelling contract"-  ondertekende.

Het was fotograaf Steven Hall die haar opmerkte op het Yardfest-evenement en daarna haar foto met de omschrijving "stunning", of adembenemend, op Instagram publiceerde. Het begin van een opwindende periode voor de van Zuid-Soedanese afkomst zijnde Yai.

"Ik vond het maar een matige foto en dacht dat hij maar een paar 'likes' zou krijgen", aldus de studente op The Boston Globe, "Maar plots bleef ik via mijn gsm reacties krijgen. Ik dacht dat iemand een grap met die foto uitgehaald had." De foto was nochtans viraal gegaan en al snel raakte bekend dat 3 modellenbureaus hun diensten aanboden om haar op en naast de catwalks te begeleiden.

Uiteindelijk koos ze voor Next Models, wat haar duidelijk plezier deed. Ze bedankte op sociale media "iedereen die me bij dit traject gesteund heeft" en ze hoopt dat men haar "op deze trip zal blijven volgen":

Meest gelezen