Video player inladen...

Acht Catalaanse afgezette ministers in de cel voor rebellie, opruiing en misbruik van overheidsgeld

Gisteravond zijn negen ministers van de afgezette Catalaanse regering gearresteerd en overgebracht naar een gevangenis in Madrid. De afgezette ministers waren gisteren zoals gevraagd naar de rechtbank gegaan om ondervraagd te worden in verband met beschuldigingen over rebellie, opruiing en misbruik van overheidsgeld. Op verzoek van hun advocaten was de zaak een week uitgesteld. Maar daarna zijn ze toch plots opgepakt. 

De rechter zegt dat de kans dat ze vluchten groot is en verwijst naar Puigdemont zélf, die in ons land verblijft. Eén van hen is intussen vrij op borgtocht: de minister van Economie die aftrad vlak voor de onafhankelijkheid werd uitgeroepen. De afgezette minister-president wil dat de acht die in de cel blijven ook vrijgelaten worden, dat liet hij weten via een toespraak vanop een onbekende plek in België.

Meest gelezen