Apple sluit boerenjaar af met winst

Apple heeft vandaag zijn financiële resultaten bekendgemaakt voor het laatste kwartaal van het fiscale jaar 2017. De cijfers bevestigen dat het een sterk jaar was voor de techgigant.

Apple heeft in het laatste kwartaal - eindigend op 30 september - 52,6 miljard dollar (45,2 miljard euro) aan inkomsten binnengehaald. Dat is 12 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. 62 procent van de inkomsten werd gehaald uit de internationale verkoop. De inkomsten uit aandelen lagen 24 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het is het vierde kwartaal op rij dat Apple groeit, wat 2017 tot een topjaar maakt voor het bedrijf. Apple pakte dit jaar uit met nieuwe producten als de iPhone 8 en iPhone 8 plus, de Apple Watch serie 3, Apple TV 4K en recent nog met de iPhone x.   

Het bedrijf maakte ook nog bekend dat het dit jaar een cash flow heeft behaald van 15,7 miljard dollar (13,5 miljard euro) en 11 miljard dollar (9,4 miljard euro) heeft terugbetaald aan investeerders.  De raad van bestuur tenslotte heeft het dividend dat aandeelhouders dit jaar ontvangen bepaald op 0,63 dollar (0,54 euro) per aandeel. Het zal worden uitbetaald op 16 november.  

Meest gelezen