Video player inladen...

Dag van de Jeugdhuizen: Jeugdhuizen boomen in Vlaanderen

Het is vandaag de Dag van de Jeugdhuizen. Daarmee wordt het belang van onze 420 Vlaamse jeugdhuizen extra in de verf gezet. Meer dan ooit is het jeugdhuis de plek waar Vlaamse jongeren samenkomen en zichzelf kunnen zijn. Zo zijn er op tien jaar tijd 43 jeugdhuizen bijgekomen, waardoor Vlaanderen momenteel meer jeugdhuizen dan gemeenten telt. Maar ook hun aantal vrijwilligers is gestegen.

Met een sector die groeit en bloeit, blijft het jeugdhuis dus een instituut in Vlaanderen. Uit een bevraging blijkt dat onze jeugdhuizen elk gemiddeld
ongeveer 26 vrijwilligers hebben. Dat betekent dat het voorbije jaar zich bijna 11.000 jongeren engageerden in een van onze jeugdhuizen.

De succesvolle werking van onze jeugdhuizen heeft ervoor gezorgd dat Vlaams Minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) recent de subsidies aan de sector heeft verhoogd. Die is dan ook een afspiegeling van de noden van de Vlaamse jeugd. Dat gaat van vertier en ondernemerschap tot artistieke expressie en muziek, voor en door jongeren.

Op deze Dag van de Jeugdhuizen organiseren verschillende
jeugdhuizen activiteiten om hun bestaan te vieren. Een lijst daarvan vind je
terug op de website www.dagvandejeugdhuizen.be.

Meest gelezen