2017 Getty Images

FC Barcelona bekritiseert arrestatie kabinetsleden

FC Barcelona heeft kritiek geuit op de opsluiting van het grootste deel van de voormalige Catalaanse regering. "FC Barcelona is ontzet door de arrestaties die de Spaanse rechtbank heeft opgelegd, en is solidair met alle getroffenen en hun families", stelt de club donderdag in een verklaring.

De gebeurtenissen van donderdag dragen volgens FC Barcelona niet bij tot het bevorderen van dialoog en respect, twee zaken die de club naar eigen zeggen altijd heeft verdedigd.

"FC Barcelona roept, gezien de uitzonderlijke aard van de situatie, op tot kalmte, en herhaalt zijn toewijding aan vrede en democratische principes, om zo bruggen te bouwen die dit conflict op een onderhandelde, vreedzame en politieke manier kunnen oplossen."

Het Spaanse gerecht besliste donderdag om acht Catalaanse ministers in voorlopige hechtenis te nemen. Tegen Carles Puigdemont en vier andere ministers die nog in ons land verblijven, is een Europees aanhoudingsmandaat uitgevaardigd.

Meest gelezen