Haribo start intern onderzoek naar werkomstandigheden Brazilië

De Duitse snoepgoedproducent Haribo lanceert een intern onderzoek naar de werkomstandigheden in Brazilië. Uit een documentaire van de Duitse omroep ARD was gebleken dat in Braziliaanse plantages het personeel, waaronder ook minderjarigen, in erg moeilijke omstandigheden werkt. 

In de reportage was te zien hoe werknemers in de plantages voor carnaubawas, gebruikt om de snoepjes te laten glanzen en te verhinderen dat ze aan elkaar kleven, moeten werken zonder geschikt veiligheidsmateriaal, en dat bij temperaturen van ruim 40 graden. Ze hebben geen toegang tot drinkwater of toiletten en moeten vaak op de grond slapen. 

"We zijn gechoqueerd en verbijsterd over de recente getuigenissen over de behandeling van werknemers van leveranciers van carnaubawas in Brazilië", stelt het bedrijf. "Dergelijk gedrag is onaanvaardbaar." Deze week nog begint een intern onderzoek naar de vaststellingen.

Meest gelezen