Paul Reinquin@Stad Genk

Naar de tuin van de aartsbisschop of vuurwerk? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Vijvers in vuur en vlam in Genk

Vandaag laatste kans om het licht- en vuurparcours in Genk te bewonderen. Vanaf 18u bent u welkom in het Molenvijverpark, voor lichtgevende waterlelies en vuurspuwers. De herfstvakantie eindigt straks in Genk met een vuurwerk. Er wordt opnieuw veel volk verwacht, u bent gewaarschuwd.

De tuinen van de aartsbisschop

Het Aartsbisschoppelijk Paleis (scrabble!) in Mechelen wordt gerestaureerd, binnenkort zijn de tuinen van het paleis aan de beurt. Daarom zijn vandaag en morgen de tuinen van Jozef De Kesel vrij toegankelijk. De onvermijdelijke Lourdesgrot en andere aartsbisschoppelijke curiosa zijn dit weekend dus uitzonderlijk te bezoeken.

Landjuweel aan zee

Oud, maar niet versleten, zo zou je het Landjuweel kunnen omschrijven. Het festival toont het beste wat er op amateurtheatervlak te zien is in Vlaanderen. Net zoals de Boekenbeurs vieren we dit jaar trouwens de 81e editie van het Landjuweelfestival. En net zoals de Boekenbeurs zijn er nieuwigheden, zoals een speciale creatie in De Grote Post waar u vanavond nog naartoe kunt.  Deze editie vindt nog plaats in Oostende, volgend jaar verhuist het Landjuweel naar Genk (u weet wel, die van het licht- en vuurparcours).

Big Bang in Brussel

De herfstvakantie eindigt met een knaller, dankzij het muzikale BIG BANG festival dat zondag in Brussel plaatsvindt. Samen met de kinderen kunt u op ontdekkingstocht in BOZAR, want tot in de loges wordt er muziek gemaakt. Oude cartoons worden live begeleid door exotische instrumenten, en wie weet geraken uw kinderen wel bezeten door Bach.  Volgende week doen ze het feest helemaal over, maar dan in Gent.

Meest gelezen