Photoshot. All rights reserved.

Nieuwe onthullingen in seksaffaire rond afgetreden  minister Fallon

De hand die hij zo'n 15 jaar geleden meermaals ongevraagd op de knie van een journaliste legde, is hem afgelopen week zuur opgebroken. Woensdag diende Michael Fallon zijn ontslag in als Brits minister van Defensie. De betrokken journaliste vond het zelf allemaal een beetje overdreven, maar nu blijkt er meer aan de hand.

Niet enkel de hand op de knie van de journaliste zou tot Michael Fallons val geleid hebben. Ook zijn onbehouwen gedrag tegenover vrouwen dat weleens de kop opstak na het nuttigen van een glas alcohol, zou ermee te maken hebben. Onder meer collega Andrea Leadsom, die het probleem van seksuele intimidatie binnen het parlement tot een persoonlijke strijd heeft gemaakt, zou  haar beklag over Fallon hebben gedaan.  De voormalige rivale van premier May, zou Fallon -volgens  The Sun en Daily Mail-  beschuldigen van verbaal en non-verbaal seksueel overschrijdend gedrag. 

Ik weet wel een plekje waar je je handen kan opwarmen.

mogelijke uitspraak van politicus Michael Fallon

Tijdens een meeting, inmiddels zes jaar geleden, kloeg Leadsom over het feit dat ze koude handen had. Daarop zou Fallon geantwoord hebben: "Ik weet wel een plekje waar je je handen kan opwarmen." Daarnaast verwijt Leadsom Fallon dat hij ongewild fysiek contact met haar zocht. Zo zou hij ongevraagd zijn arm om haar heen hebben geslagen. Andere collega's merkten op dat Fallons gedrag vaak uit de hand liep, nadat hij een glas gedronken had. 

Zullen er nog koppen rollen ?

De voormalige Britse minister van Defensie is intussen vervangen door Gavin Williamson. Toen Fallon afgelopen woensdag aftrad, gaf hij toe dat zijn gedrag niet altijd strookte met zijn positie.  Op de beschuldigingen van Leadsom heeft hij officieel nog niet gereageerd, maar volgens bepaalde bronnen zou hij deze ten stelligste ontkennen. Met het ontslag van Fallon lijkt de rust in Westminister nog niet meteen teruggekeerd. Er wordt immers gevreesd dat er de komende dagen nog koppen zullen rollen, als nieuwe aantijgingen over seksueel overschrijdend opduiken.Meest gelezen